23.6.2014 12.02, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Voda a naše peněženka, Podnikání s vodou a zákony
Prodej menu na festival “Jídlo z blízka” s kulinářským výletem k jezerům zahájen
Díky zapojení mimobrněnské restaurace Hotelu Termal Mušov mohou absolvovat účastníci letošního ročníku gastrofestivalu Jídlo z blízka kulinářský výlet k Mušovským jezerům. Informovala o tom dnes Lucie Frgalová ze Slow Food Brno, který festival organizuje.
Právě dnes byl přitom podle Frgalové zahájen on-line prodej festivalových menu ve vybraných restauracích zapojených do uvedeného festivalu, rezervace míst a platba menu probíhá ale až do konce festivalu na www.jidlozblizka.cz. Rezervovat si tam můžete také místo na dílnách či degustacích v rámci doprovodného programu.
Samotný festival proběhne v době od 7. do 31. Července. V této době mohou ve vybraných podnicích využívat jedinečná tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek. V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, jahody, moruše i sluncem provoněné třešně od Kroměříže či meruňky z Břeclavska.
V pořadá čtvrtého ročníku gastronomického festivalu Jídlo z blízka se účastní brněnské podniky Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Kavárna Era, La Bouchée, Palazzo, U Fidela a jihomoravská restaurace Hotelu Termal Mušov.
Naše voda, ilustrační foto Naše voda – Nina Havlová
23.6.2014 12.02, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Voda a naše peněženka, Podnikání s vodou a zákonyAktuality
Dobrovolní hasiči z Jílového u Prahy mají novou hasičskou zbrojnici
Akt. 27.11.2024 13.56Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě
Perspektivy původní populace tisu červeného v širší oblasti Podyjí
Akt. 27.11.2024 13.55Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě