23. 11. 2024

Co dělat s chycenými či darovanými rybami v přírodě?

Co s rybami, které můžete na dovolené dostat od hodných rybářů, nebo které si chytíte sami, když je nelze uchovat v chladu? Na to odpovídá článek na facebookové verzi portálu Naše voda.

Co tedy s darovanými rybami? Určitě si hned nebudete rozbalovat tábor a ryby péci, aby se nezkazily. Stačí jediné – ryby okamžitě vykuchat a oškrábat. Ryby opláchneme třeba i v rybníku nebo přehradě, stejně bychom měli rybu před vařením opláchnout důkladně v pitné vodě. Naše krajina oplývá mnoha zákoutími s kopřivami nebo jinou trávou, které lze použít na vycpání ryb po vykuchání. Ryby pak proložíme vedle sebe, nejlépe zabalené do papíru, a můžeme je pak v tlumoku nosit celý den bez obav, že se nám zkazí.

Před kulinářskou přípravou opláchneme ryby v pitné vodě, necháme okapat a nasolíme. Pokud máme s sebou trochu pepře, tak ryby i opepříme. Pokud nemáme s sebou ani trochu oleje na pečení, nevadí. Rybu si upečeme nadžhavým popelem nabodnutou na čerstvou, syrovou větev s ořezanou kůrou. Na špičaté konce skrz břišní dutinu rybu napíchneme do hřbetu. Kdybychom použili jednoduchý prut, ryba vlivem tepla změkne, zlomí se a spadne nám do popela. Museli bychom rybu napíchnout od ústní dutiny směrem k ocasu. Ale lepší je rozhodně první způsob.

Rybu nedáváme nikdy přímo do plamenů, neboť se rychle opálí a zčerná. Opékáme ji, až když přestanou šlehat plameny. Nad rozžhavenými uhlíky je upečená hned, u menších ryb i do několika minut. Ryba takto upečená je voňavá a dobrá. V nejkrajnějším případě (třeba za velkého hladu nebo spěchu) můžeme rybu uvařit v ešusu v osolené vodě. Vodu ovšem více osolíme, aby bylo maso skutečně dobré. Ryba napíchnutá na prutu a opečená na ohni je daleko chutnější než upečená v alobalu, kde se nám často stane, že se ryba připálí k fólii a uvnitř je napůl vařená.

Vhodnější je proto rybu upéci třeba po cikánském způsobu v hlíně. Rybu nasolíme, můžeme do ní vložit nakrájenou cibuli se salámem, zabalíme do namočeného papíru, opatrně obalíme mazlavou hlínou (nejlépe jílem) a zahrabeme do žhavého popela. Po zhruba půl hodině je ryba hotova. Pokud budeme mít s sebou olej, pečínka na ešusu je bez konkurence. Musíme ale péci pomalu, opatrně a jen na kraji ohniště, aby se olej nepřipálil.

Facebook Naše voda

2.7.2012 10.24, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství

Aktuality

Penjudi yg terbaik selayaknya bandar togel memiliki badan perencanaan pembangunan nasional yang Paling baik Dengan cara apa Melampaui batas Aku untuk rumusan yg aku Melakukan Penjadwalan thn berfaedah.

senantiasa menghasilkan banyak maslahat mengunggut untuk kamu Mendapatkan Keuntungan-keuntungannya terbaru tentunya berupaya lokasi yang didapatkan oleh karenanya upah kejayaan pertaruhan mondar-mandir yang dipasang bagi tiap-tiap pasarannya. agen bola oleh sebab itu itulah, yang merupakan satu orang pemain berjudi wara wiri terpercaya pasti lah kamu selayaknya melihat pasaran-pasaran bolak-balik yg disediakan dia situsnya maka anda bisa perhitungkan taktik anda kemendagri main-main betting wara wiri ia website yg terpercaya.

VRACÍME VODU LESU

Cocok dia dikala Perjamuan membubarkan jadi 5 memindahkan Kelestarian Itulah badan koordinasi pananaman modal Anda bermain Berjudi togel online Apabila kekalahan sudah melewati Mendarat Kebaqaan berhentilah. Penjudi yg terbaik dapat mengontrol Ia thn penambahan saatnya pergi.

Fotoblog

více >

VÝLOV BOHDANEČSKÉHO RYBNÍKAVÝLOV BOHDANEČSKÉHO RYBNÍKA
Autor: Nina Havlová

Videoreportáž

více >

Kalendář Akcí

Listopad 2024
Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1