3.1.2016 11.13, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Podnikání s vodou a zákony
FROV pořádá seminář o nových poznatcích o krmení a označování ryb
Zlepšení rybích krmiv a techniky krmení, zpracování ryb, značení a marketing rybích výrobků – to je hlavní náplň odborného semináře, který ve dnech 1. a 2. února letošního roku pořádá Fakulta rybářství a ochrany vod (FROV) Jihočeské univerzity.
Jde o závěrečný seminář třídílného projektu TRAFOON, což je evropský projekt z listopadu 2013, jehož cílem je vytvořit síť pro přenos nových aplikovatelných znalostí technologického charakteru z výzkumných institucí na podporu a rozvoj evropských malých a středních podniků, které produkují tradičních potraviny z obilí, ryb, ovoce, zeleniny a hub.
Transfer nových chovatelských a výrobních inovací v oboru sladkovodního rybářství byl Evropskou komisí v rámci projektu TRAFOON finančně podpořen v regionu střední Evropy, konkrétně v rámci dvou rybářsky významných zemí – Česká republika a Polsko. Ryby a rybí produkty jsou důležitou složkou zdravé výživy u evropských spotřebitelů, několik rybích druhů je tradiční potravinou a kulturním dědictvím evropské společnosti. K posílení tradičního rybářství v Evropě a k zajištění rozmanitosti tradičních potravin v obchodech, potřebují rybářské podniky inovovat své znalosti a dovednosti v oblasti rozvoje jejich chovu, zpracovatelských a výrobních technologií a marketingu prodeje rybích výrobků. V rámci TRAFOON projektu je “Podpora transferu nových znalostí v rámci produkčního rybářství v ČR“ řešena odbornými pracovníky z FROV, Polské akademie věd a Warminsko-Mazurské univerzity (Polsko), AQUA TT a Cork College university (Irsko) a FEAP – Asociace evropských producentů ryb (Belgie). Cílem projektu je informovat produkční rybáře z ČR a Polska o nových trendech chovu tradičních druhů ryb v daném regionu včetně jejich zpracování, výroby a prodeje rybích produktů.
Více o projektu na: Základní informace o projektu TRAFOON
Naše voda, ilustrační foto Naše voda – Nina Havlová
3.1.2016 11.13, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Podnikání s vodou a zákonyAktuality
Obyvatelé části Plzně mají mít letos kanalizaci a vodovod za 120 mil.
Akt. 15.1.2025 15.16Rubrika: Vodovody a kanalizace
ČZU zakládá centrum pro výzkum biologických invazí v lesích
Akt. 15.1.2025 11.42Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě