18.12.2013 12.26, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Voda a naše peněženka, Podnikání s vodou a zákony
Kapry na vánočních stolech v poslední době nahrazuje losos
Tradičnímu vánočnímu kaprovi v posledních letech vyrostl tvrdý konkurent. Jak upozorňuje deník.cz, na štědrý večer si čím dál více lidí dává lososa, který je zdravější a jednodušší na přípravu.
Právě úspora času je pro zákazníky často nejdůležitější. Na místo živých ryb si domů odnáší už připravené filety. Losos je celoročně nejoblíbenější mořská ryba. „Obsahuje nenasycené mastné kyseliny a je jednoduchý na přípravu, protože jeho chuť je výrazná sama o sobě. Lidé ji znají a jsou na ni zvyklí,“ tvrdí například provozovatel sítě rybích prodejen Martin Baráček.
Zdroj: www.denik.cz, ilustrační foto Tomáš Salov (lososi v Českém Švýcarsku)
18.12.2013 12.26, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Voda a naše peněženka, Podnikání s vodou a zákonyAktuality
Ptačí ostrovy pomáhají v záchraně ohrožených druhů, Polsko má dobré zkušenosti
Akt. 26.11.2024 11.26Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Rybářství a rybníkářství
Vodohospodářský majetek Příbrami bude spravovat nová firma spoluvlastněná městem
Akt. 26.11.2024 11.20Rubrika: Voda a naše peněženka, Podnikání s vodou a zákony, Vodovody a kanalizace