16.4.2013 15.18, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Voda a naše peněženka
Letošní májový speciál pivovaru ZUBR je extra hořký
Jarním speciálním pivem, se kterým přichází pivovar Zubr, je sváteční 12,5° ležák čepovaný pod názvem Zubr Extra hořký. Informovala o tom dnes agentura Ariston PR.
Pivo se vyznačuje intenzivní hořkostí s výrazným chmelovým aroma, čepovat se bude od 20. dubna do 31. května 2013. „Intenzivní hořkost speciálu vzniká na varně během chmelovaru, kdy je český chmel dávkován do piva na pětkrát v přesně stanoveném množství a čase, což je oproti běžným pivům o dvě dávky chmelení navíc,“ říká Nataša Rousková, sládková přerovského pivovaru. Právě chmel dodává pivu jeho typickou hořkou chuť a obsahuje některé zdraví prospěšné bioaktivní látky, které zlepšují trávení a působí v těle jako přirozené antioxidanty. Toto výjimečné sváteční pivo s 5,2 % obsahem alkoholu zraje v ležáckých tancích přesně 65 dní. Výsledkem tohoto procesu je pivo s příjemným chmelovým aroma ve vůni a chuti, originální hořkost piva pak dotváří vysoká plnost a jantarová barva s medovými tóny.
S májovým speciálem přichází Pivovar ZUBR poprvé a čepovat se bude nejen ve všech výstavních restauračních zařízeních přerovského pivovaru, ale také v některých dalších restauracích na střední východní Moravě. Celkově se jedná řádově o více jak 200 míst, kde bude možné si tento speciál vychutnat.
Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je součástí holdingu PMS, společně s pivovary Holba a Litovel. V letošním roce značka Zubr Gold získala ocenění Absolutní vítěz mezi všemi značkami na soutěži Zlatý pohár Pivex 2013 a obhájila tak ocenění z loňského roku.
Naše voda
16.4.2013 15.18, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Voda a naše peněženka