15.10.2012 16.29, Rubrika: Rybářství a rybníkářství
MAKRO Mistrovství ČR ve filetování zná vítěze
Vítězem 3. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se o víkendu stal Lukáš Paluska, šéfkuchař restaurace Carlsbad Plaza Karlovy Vary a jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč. Oznámila to Simona Krautová, PR Director PLEON Impact.Druhý byl Antonín Lagron (restaurace U Peronu, Praha, 86 bodů) a třetí Josef Tóth (restaurace Máneska, Neratovice, 84 bodů.
Z lososů zpracovaných při soutěži byly na místě připravovány degustační porce pečeného filátka z lososa, se salátem z mořských řas, doplněné lososovým tataráčkem s houbami, které měli možnost ochutnat všichni návštěvníci Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2012 konalo.
U 26 účastníků mistrovství se hodnotila kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E), výtěžnost, čistota pracoviště a čas. Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnají si na nich lední medvědi.
Naše voda
15.10.2012 16.29, Rubrika: Rybářství a rybníkářstvíAktuality
Konference pozemkových úprav přinesla klíčové závazky
Akt. 24.11.2024 9.18Rubrika: Prevence povodní, voda v krajině
Přístav v Lysé n.L. nabídne stání pro 43 lodí, příští rok má začít projektování
Akt. 24.11.2024 0.02Rubrika: Čistota vody a rekreace, Lodní doprava