21.2.2014 15.32, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství
Návštěvníkům veletrhu SALIMA v Brně předvedou odborníci i filetování kapra
Obří hostinu přichystá veletrh Salima, který začíná v úterý 25. února na brněnském výstavišti. Upozorňbuje na to Brněnský deník s tím, že návštěvníci z řad laické veřejnosti mohou na místě sledovat například správné filetování kapra.
Své umění totiž na veletrhu předvedou zkušení kuchařští mistři i studenti středních odborných škol. Návštěvníci si pochutnají na místních potravinách i exotických jídlech z Asie, která zapijí pestrým výběrem piv, kávy nebo vína. Bohaté ochutnávky nabízí stánky v pavilonu A. „Návštěvníci se seznámí s výrobky vystavovatelů, mohou je ochutnat a samozřejmě i koupit. Představíme kvalitní druhy piva z malých pivovarů nebo ochutnávky nejlepších jihomoravských vín či destilátů,“ pozvala návštěvníky ředitelka Salimy Věra Menšíková. V pavilonu se uskuteční také kuchařské exhibice, kde týmy připraví jídla z regionálních surovin.
Milovníci kávy si mohou na výstavišti vybírat z více než třiceti značek. „Součástí veletrhu je i soutěž baristů v přípravě tradičních i netradičních druhů kávy,“ sdělila Menšíková.
Na veletrhu získají prostor i jihomoravské potraviny. Kromě vlastních stánků výrobci dodají i potraviny pro představení středních odborných škol. „Studenti předvedou filetování pohořelického kapra, naporcují a upraví krocana a také králíka. Vybrali jsme schválně tradiční regionální suroviny. Učni návštěvníkům také poradí, jak si je uvařit doma,“ sdělil předseda jihomoravské agrární komory Václav Hlaváček.
Zdroj: Brněnský deník, ilustrační foto Naše voda – Nina Havlová
21.2.2014 15.32, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářstvíAktuality

Hasiči instalovali v rybníku u Hustopečí norné stěny a hady kvůli benzenu
Akt. 10.3.2025 14.32Rubrika: Čistota vody a rekreace

Krkonošská muzea se stala členem celosvětového společenství
Akt. 10.3.2025 13.08Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě