16.12.2024 8.47, Rubrika: Čistota vody a rekreace, Rybářství a rybníkářství
U Boleveckých rybníků v Plzni otevřeli novou restauraci za 12 milionů
V největší rekreační oblasti v Plzni, u Boleveckého rybníka, se víkndu otevřela jednopodlažní restaurace, která bude provozu celoročně. Občerstvení včetně terasy, pobytového mola a sítí tam vybudovalo za 12 milionů korun město, je na hrázi mezi Velkým a Malým Boleveckým rybníkem. V soutěži, kde byla podmínkou regionální nabídka potravin, každodenní otevírací doba do 22:00 a záchody, které by mohla využívat i veřejnost, zvítězila ze šesti uchazečů místní gastro firma Pivstro. Firma je léta úspěšně etablovaná v centru města, funguje i na hlavním nádraží a přináší kvalitu, řekl ČTK náměstek primátora Aleš Tolar (STAN).
Podle něj jsou Bolevecké rybníky jednoznačně nejoblíbenější rekreační oblastí Plzně a město celou rybniční soustavu postupně proměňuje a buduje tam nové zázemí pro turisty. „Kromě toho, že se staráme o to, aby byla vodní plocha v kondici, tak každoročně investujeme. Na příští rok plánujeme modernizaci pláže, tedy návrat k historickému dřevěnému molu, vybudování přístupu pro invalidy (ze strany od hráze) a odbahnění Malého Boleveckého rybníka v letech 2025 a 2026,“ uvedl Tolar.
K nové provozovně nechalo podle něj město postavit vodovod, kanalizaci, přívod elektřiny a internetu, poté sestavilo kontejnery s plochou přes 70 metrů čtverečních se zastíněnou střešní terasou a molem. V okolí jsou další stoly, lavicemi a cyklostojany. Celkem tu bude v létě přes 100 míst k sezení a 20 uvnitř, řekl Tolar. Původní kiosek byl podle něj reliktem z 80. let.
„Objekt z pěti modulárních ocelových kontejnerů navrhlo plzeňské projektstudio8, které stojí třeba za projektem Paluby Hamburk (veřejný prostor u plzeňského nádraží),“ řekl šéf vodního hospodářství města Martin Gregar. Stánek je v „námořnické“ kombinaci modré a bílé barvy i antracitové s dřevěným obkladem. Sítě stály 3,9 milionu Kč, stánek s terasami 8,1 milionu. Pivstro, které má nájemní smlouvu na pět let a může si ji ještě jednou o stejnou dobu prodloužit, tam podle jednatele Davida Tobrmana dává další statisíce korun do nábytku a vybavení.
„Vycházíme z našeho konceptu Pivstra v centru, který mají lidé rádi. Děláme si věci po svém, nekoukáme na konkurenci. Zakládáme si u všeho od kuchyně po pivo na kvalitních surovinách a dobrých lokálních dodavatelích,“ řekl Tobrman. Otevřeno bude denně od 10:00 do 22:00.
Zdroj: ČTK, foto: Město Plzeň, M. Gregar
16.12.2024 8.47, Rubrika: Čistota vody a rekreace, Rybářství a rybníkářství