16.11.2011 17.32, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Voda a naše peněženka, Vodovody a kanalizace
Ve francouzských restauracích se podává kohoutková voda v lahvi
Kohoutková voda čištěná přes mikrofiltr ve francouzských kavárnách, hotelích a restauracích –to je projekt „Eau de Castalie“ francouzského podnikatele Thibaulta Lamarque. Píše o tom na svých ekonomických stránkách francouzský list Figaro.
Kohoutková voda Eau de Castalie je alternativou minerálních vod v lahvi šetrná nejen k životnímu prostředí, ale i k naší kapse. Lamarque vybavil odborníky sofistikovanými přístroji a tím jim umožnil nabízet zákazníkům ve svých zařízeních kohoutkovou vodu přímo v místě spotřeby. Fontány „Eau de Castalie“ jsou vybaveny systémem dávkování, díky němuž jsou lahve naplňovány vodou automaticky. Lahve jsou skleněné a označené logem „Eau de Castalie“. Na perlivou vodu se používají průhledné a na neperlivou matné a po umytí mohou být použity více než 3000krát.
Lamarque začal svou kariéru stáží u Veolia Transport v Austrálii a později byl přemístěn do oddělení auditu ve Veolia Environnement, kde během tří a půl let prošel všemi divizemi i oblastmi, a nabyl tak cenné zkušenosti.
Zdroj: Le Figaro – 12/11/2011, pod názvem ´Thibaul Lamarque réinvente l´eau du robinet en…bouteille´
Celý článek naleznete na: http://www.lefigaro.fr/economie/
16.11.2011 17.32, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Voda a naše peněženka, Vodovody a kanalizace