11.9.2020 2.00, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě
Vyšla publikace „Koagulace při úpravě vody“
S klesající kvalitou zdrojů pitné vody je její úprava stále obtížnější a vyžaduje hluboké znalosti problematiky. To je i cílem publikace „Koagulace při úpravě vody“ autorského kolektivu Martin Pivokonský, Petra Vašatová, Jana Načeradská a Lenka Pivokonská.
Předkládaná publikace přináší podrobné shrnutí tématu koagulace při úpravě vody, které využije široká odborná veřejnost od studentů přírodovědných směrů až po provozovatele úpraven vody, inženýry i techniky. Nabízí nejnovější poznatky v oblasti koagulace různých typů nečistot. Autoři kladou důraz zejména na důležitost optimalizace podmínek koagulace, a to jak hodnoty pH a dávky koagulačního činidla s ohledem na dosažení maximální účinnosti odstranění nečistot, tak i intenzity a doby míchání pro vytvoření vloček s vlastnostmi vhodnými pro následující separační procesy (sedimentaci, flotaci a filtraci).
Vázaná publikace má 324 stran, doporučená prodejní cena 450 Kč, ISBN 978-80-200-3116-7. Publikaci je možno zakoupit s 20% slevou za 360 Kč v e-shopu Nakladatelství Academia.
https://www.academia.cz/koagulace-pri-uprave-vody–pivokonsky-martin–academia–2020
Zdroj a foto: AV ČR
11.9.2020 2.00, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Čistota vody a rekreace, Vodovody a kanalizace
Aktuality
Po Vltavě mezi Budějovicemi a Kořenskem plulo letos 8844 lodí
Akt. 21.11.2024 0.45Rubrika: Čistota vody a rekreace, Lodní doprava
Řetězec Tesco letos poprvé neumožní prodej kaprů z kádí, doplní Lidl a Billu
Akt. 21.11.2024 0.41Rubrika: Rybářství a rybníkářství, Podnikání s vodou a zákony